Lak István

Üzletfejlesztési Igazgató

Életrajz

1955. szeptember 10-én született Budapesten, gyári munkás édesanya és pilóta édesapa gyermekeként. Néhány év múlva Székesfehérvárra költöztek, ahol általános és középiskolai tanulmányait folytatta. Ezt követően a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, a Híradástechnika szak Mikrohullámú Adás- és Átviteltechnika ágazatán szerzett villamosmérnöki oklevelet. A villamosmérnöki tárgyak mellett fakultatív módon elvégezte a mérnök-tanári szak első két évét is. Egyetemi tanulmányai mellett szakmai munkát végzett a Távközlési Kutató Intézetben is.

1980 szeptemberében munkába állt a VIDEOTON Elektronikai Vállalat Rádiógyárában, gyártmánytervező beosztásban. Tervezőmérnök, majd csoportvezető mérnök, később rendszertechnikai osztályvezető beosztásban katonai rádióeszközök és rendszerek fejlesztése volt a feladata.

1990-től tartós kiküldetésben Indiába költözött családjával. Ott a VIDEOTON fővállalkozásában az indiai hadseregnek szállított, elektronikai hadviselésre szolgáló rendszerekhez garanciális szerviztevékenységet nyújtó mérnökcsapat vezetőjeként dolgozott. A műszaki támogatás biztosítása mellett később külkereskedelmi feladatokat is ellátott, mint irodavezető. Ehhez természetesen a mérnöki ismereteken túl nagyszámú egyéb ismeretre is szert kellett tennie, pl. külkereskedelmi szerződés-kötés, nemzetközi pénzügyek, szállítmányozások, vám- és adóügyek, utaztatás, stb.

Tíz év külszolgálat után 2000-ben hazatelepült és a VIDEOTON HOLDING ZRt. Üzletfejlesztésén a Projekt Menedzsment igazgatójaként folytatta munkáját.
Feladata a vállalatcsoport cégei számára új(abb) üzleti lehetőségek felkutatása, azok sorozatgyártás beindulásáig tartó előkészítése, a megvalósítás támogatása. Ez igen szerteágazó tevékenység, a technikai, technológiai, pénzügyi, jogi, logisztikai, stb. területek összeegyeztetésére van szükség.

Emellett 2004-től közel tíz évig vezette a Fejlesztési Intézetet is, ahol elektronikai termékek és ilyen termékek gyártásához szükséges automata, szerelő- és tesztelő gépek tervezésével és gyártásával foglalkozó mérnökcsapat szakmai és munkaköri vezetése volt a feladata.

2014 óta üzletfejlesztési igazgatóként a VIDEOTON cégcsoportban folyó fogyasztási cikkek, valamint az azokba beépülő elektronikák területéért felelős.

Feleségével két lányuk és hat fiú unokájuk szeretetét élvezik.
https://www.linkedin.com/in/istvanlak/