Herczeg Tamás

Társügyvezető

Életrajz

1982-ben született Székesfehérváron. 2009-ben szerzett egyetemi diplomát a Pannon Egyetem Mérnöki Karán műszaki menedzser szakán, és párhuzamosan 2007-ben elvégezte a közgazdász szakot is. Egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert a Milano-i Universitá degli Studi di Milano-Bicocca egyetemen töltött, fél évet Pittsburgh, USA-ban, majd néhány hónapot Hollandiában tolmácsként dolgozott.

2007-ben kezdett el dolgozni a VIDEOTON HOLDING ZRt. üzletfejlesztési osztályán, mint junior project manager, ahol változatos projektekben vett részt. Üzleti modellezéssel, akvizíciós tárgyalásokkal foglalkozott, ill. egy barna mezős beruházás beindításában vett részt. Ezt követően a VTCD Kft-hez került vezetői utánpótlás keretében, aminek 2011-ben ügyvezetője lett. Elsősorban krízismenedzsmenttel foglalkozott, a CD-DVD lemezek iránti kereslet drasztikus csökkenésével meg kellett újítani a cégstruktúrát / cégméretet, majd később modellváltásra is szükség volt, és a tevékenységet termelésről kereskedelemre kellett átalakítani.

2014-től a VT Plastic Kft-nál is elkezdett dolgozni, ahol az üzleti partneri kapcsolatokért és az árazásért felelt. 2018 augusztusától Gerber Zsolttal közösen ügyvezetői a cégnek. Feladatmegosztásban elsősorban a pénzügy, HR, az üzletfejlesztés ill. a hatékonyságfejlesztés témakörök tartoznak hozzá. A racionalitás híve, a rendszer építést, konszolidálást és a csapat döntésbe való bevonását tartja a legfontosabb dolgoknak.

Magánéletben rendszeresen sportol, érdekli az IT fejlődés, a gasztronómia és szeret olvasni. 2 gyermekével és feleségével él együtt Székesfehérváron.