Fábián Balázs

Ügyvezető igazgató

Életrajz

1978-ban született Balassagyarmaton. Elektronikai irányultságú középiskolai tanulmányait követően 2001-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen villamosmérnöki, majd 2002-ben informatikus mérnöki mesterdiplomát szerzett.
Tudását több hazai cégnél szakmailag eltérő területeken is gyarapította, majd 2003-ban mint műanyag- és szerszám üzletági menedzser csatlakozott a kaposvári VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.-hez. Egy évvel később igazgató helyettes lett: munkája mellett 2007-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Master of Business Administration (MBA) szakát is elvégezte, ahol a menedzseri, vezetői tevékenységekhez szükséges stratégiai szemléletet sajátította el.
2010-től üzletfejlesztési igazgatóként tevékenykedett a már meglévő multinacionális partnerekkel való együttműködés bővítésén, illetve új kapcsolatok kiépítésén vevői és beszállítói oldalon egyaránt. 2014-től a VIDEOTON Battery Technologies Kft., 2015-től a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. ügyvezető igazgatója.
Az elsődlegesen hozzá tartozó területek az üzletfejlesztés, a vevői kapcsolatok, a mérnöki és informatikai szolgáltatások valamint az infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztések a kaposvári és a marcali telephelyeken.
Felesége szintén a VIDEOTON dolgozója, két gyermekével Kaposváron élnek. Szabadidejében motorozással vagy repülőgép vezetéssel kapcsolódik ki, érdeklődési köre az elektronikával kapcsolatos.