Hilase

A 2004-ben alapított Hilase Kft. olyan műszerek fejlesztésére, prototípuskészítésére és gyártására specializálódott, melyek a fotoakusztikus detektálás elvén alapulva gázok és aeroszolok koncentrációját mérik különböző alkalmazási területeken.

Tulajdonosok és fejlesztés

A cég a VIDEOTON csoport tagja, egyben a Szegedi Tudományegyetem spin-off vállalkozása.

Egy, az olaj- és földgázipar számára szánt mérőműszer termékcsalád sikeres kifejlesztését és üzleti alapokra történő helyezését követően a Hobré Instruments BV (Hollandia) 2013-ban felvásárolta a Hilase mérőműszerek ezen piaci szegmens számára történő gyártásának jogait.

Minden Hilase mérőműszer rövid válaszidővel, nagy érzékenységgel, kitűnő szelektivitással rendelkezik, továbbá képesek a folyamatos és teljesen automatikus működésre. A várható üzemzavarmentes működési életciklus meghaladja a 10 évet ezen műszerek esetében.

 

Jelenleg a Hilase a következő alkalmazási területek számára fejleszt mérőműszereket:

Repülőgépi műszerek a légköri páratartalom és a teljes vízkoncentráció levegőben történő mérésére (meteorológia, klímakutatás és repülésbiztonsági területek számára)

Több hullámhosszú műszerek a légköri aeroszolok forrásainak mennyiségi és minőségi azonosítására – különösképpen azon aeroszolok esetében, melyek a közlekedés és a biomassza égetésen keresztül generálódnak

Polimer-, műanyag-, vagy gumiminták gáz permeabilitási paramétereinek (oldhatóság, diffúziós képesség, permeabilitás) nagy pontosságú és gyors meghatározása különböző hőmérsékleteken és nyomásokon. Többféle gáz és gázkeverék terjedésének mérése lehetséges beleértve egyebek mellett a vízgőzt (H2O), a metánt (CH4), a hidrogénszulfidot, a HCl-et, és a CO2-öt is

Ezen felül a Hilase folyamatosan keres további olyan alkalmazási területeket, ahol a fotoakusztikus módszer egyedülállóan előnyös tulajdonságai kiaknázhatóak.

Elérhetőség

Hilase Kft.
Berényi út 72-100.
8000 Székesfehérvár

Email: info@hilase.hu

Telefonszám: 36 (06) 62 544518

Weboldal: www.hilase.hu

Postacím
Pf. 406
6701 Szeged