Köztársasági elnöki látogatás a VIDEOTON-ban

2023.10.13.
2023.10.13.
Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Fejér vármegyei körútjának részeként ellátogatott a VIDEOTON székesfehérvári ipari parkjába, ahol az elektronikai gyártással foglalkozó VIDEOTON EAS Kft. gyártási folyamatait ismerhette meg.

 

Köztársasági Elnök asszonyt Sinkó Ottó és Lakatos Péter, a VIDEOTON HOLDING vezérigazgatói és Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadták a térség és a város életében meghatározó szerepet betöltő vállalatcsoportnál. A VIDEOTON és a város vezetői elmondták, hogy a 85 éves gyártási múlttal rendelkező, és több mint három évtizede magyar magántulajdonban lévő VIDEOTON vállalatcsoport, amely itthon és Bulgáriában több mint 9300 főt foglalkoztat, az elmúlt 30 évben stabilan növekvő, sikeres gyártócégként Székesfehérvár és Fejér megye gazdasági aktivitásának is egyik motorja. A komplex, korszerű és széleskörű technológiával rendelkező vállalatcsoport 9 magyarországi és 1 külföldi (Bulgária) telephelyén kínál gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat ipari vállalatok számára, és széles tevékenységi körének, komplex, korszerű  technológiáinak, folyamatos megújulási képességének és stabil pénzügyi helyzetének köszönhetően ma az egyik legnagyobb a hazai tulajdonú vállalatok közt. A VIDEOTON vállalatcsoport iparágán, a szerződéses gyártáson belül a 4. legnagyobb európai székhelyű gyártó.

A delegációt a VIDEOTON EAS Kft. legújabb, 2019-ben átadott, csúcstechnológiai gyártási folyamatokkal rendelkező, 20 000 négyzetméret alapterületű elektronikai gyáregységében, amelyben közel 1100 munkavállaló dolgozik, Klambauer Csaba ügyvezető igazgató vezette körbe. Itt készül az az évi közel 13 millió nyomtatott áramkör, alkatrész, modul vagy késztermék, amelyekkel a végfelhasználók routerek, repeaterek, különböző okos otthon és épületautomatizálási termékek formájában találkozhatnak. A gyárlátogatás során szóba kerültek a nemrégiben családbarát munkahely címet elnyerő vállalatcsoport értékei, munkáltatói és üzleti hitvallása, fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási tevékenységei is, illetve a Köztársasági Elnök beszélgetett az üzemben dolgozó munkavállalókkal is, akik az általuk végzett munkafolyamatokat mutatták be a látogatóknak.

Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga
Fotó: Ostorházi Helga