A VIDEOTON is részt vett az UNICEF „Rajtad áll a jövőd!” verseny zsűrijében

2020.05.25.
2020.11.25.
2020. május 16-án 5 csapat részvételével zajlott az UNICEF Rajtad áll a jövőd! nemzetközi versenysorozat hazai –online- döntője. A VIDEOTON a Heves megyei Ószajláról érkezett Szajla Gyöngye csapatot „fogadta örökbe”.

2020. május 16-án 5 csapat részvételével zajlott az UNICEF Rajtad áll a jövőd! nemzetközi versenysorozat hazai –online- döntője, amelynek célja, hogy hátrányos helyzetű 14-24 éves fiatalok azonosítsák az életüket leginkább befolyásoló problémákat és hatékony helyi megoldásokat találjanak azokra. A VIDEOTON-t Budai Angéla, a VIDEOTON HOLDING ZRt. HR igazgatója képviselte a zsűriben.
A magyarországi döntőbe került öt csapat 1000 dollárt és szakmai mentorálást kapott a tervei kidolgozására. A döntőben a szakmai zsűri, valamint a fiatalok és a mentorok szavazatai alapján választották ki azt a két projektet kidolgozó társaságot, akiknek 40 ország 80 csapatával kell megmérkőznie az UNICEF New York-i székhelyű innovációs laborja által koordinált világversenyen. Az egyik nyertes projekt tanulási nehézségekkel küzdő (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia stb.) diákoknak fejleszt applikációt, míg a másik – részben mozgássérült fiatalokból álló- csoport az akadálymentes közlekedés megteremtése érdekében készít mobilos alkalmazást, amely a felsőoktatási intézmények belső tereiről is felvételeket biztosít a felhasználóknak.

A nyerteseken kívül a zsűri úgy érezte, hogy a másik három finalista lokális projektjét is támogatni kívánják, ezért a döntőn különdíjakat is kiosztottak. A VIDEOTON a Heves megyei Ószajláról érkezett Szajla Gyöngye csapatot „fogadta örökbe”. A fiatalok adományrendszert dolgoztak ki a településen –többnyire mélyszegénységben- élő családok támogatására. A projekt keretében az adománygyűjtést célzottabbá, az elosztást pedig folyamatosabbá tették azáltal, hogy létrehoztak egy gyűjtőközpontot és egy közösségi média oldalt. A csapat külön figyelmet fordít a segítséget kérők adatainak védelmére, ezért a rászorulók nagyobb bizalommal mernek hozzájuk fordulni. A VIDEOTON a rendszer még hatékonyabbá tételében fog segíteni a csapatnak.

A döntőbe jutott projekteknek és a verseny összes résztvevőjének ezúton is gratulálunk, és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!