VIDEOTON évzáró 2023

2023.12.08.
2023.12.13.
Az előzetes adatok alapján a VIDEOTON vállalatcsoport idei árbevétele meghaladja a 300 milliárd forintot – jelentette be Széles Gábor elnök-vezérigazgató a VIDEOTON hagyományos évértékelő rendezvényén 2023.12.08-án.

Széles Gábor felidézte az elmúlt 32 év fejlődését, és kiemelte a pénzügyi stabilitást, a technológiai beruházásokat,  valamint a folyamatosan változó helyzetekre adott innovatív üzleti megoldásokat, mint a a siker fontos elemeit.

A változás állandó

Lakatos Péter vezérigazgató beszédét szintén a változás fontosságának hangsúlyozásával kezdte: a sikereinket annak köszönhetjük, hogy gyorsabban reagáltunk és változtunk, mint a versenytársaink. Ezt követően bemutatta, hogy az elmúlt 20 évben hogyan rajzolódott át a top európai EMS cégek rangsora, amely szerint a versenytársak előtt két út volt: a globalizálódás, vagy az eltűnés. Ezért a piacról érkező tapasztalatok alapján a VIDEOTON nemzetköziségét növelni kell. Kiemelte továbbá, hogy a jövőben a bizonytalanság a „biztos”, így a már bizonyítottan jól működő gyors reakciót a „védekezésben” ki kell terjeszteni a „támadásra” is.

Sinkó Ottó vezérigazgató prezentációját egy bejelentéssel kezdte: a VIDEOTON magyar „multi” lett, mivel elérte a globális minimumadó feltételi szintjét. Ez egyfelől elismerés, másfelől az adó és adminisztrációs terhek növekedését jelenti.

Kiemelte, hogy az elmúlt években jelentős kihívást okozó supply chain problémák, energiár és készlet növekedés tekintetében többnyire konszolidálódott helyzet. Ugyanakkor, összevetve a pozitívumokat (pl. deglobalizáció, ár- és béremelések érvényesítése a vevők felé, szerelési kompetencia növelése), ill. negatívumokat (pl. háború, sérülékeny energiahelyzet, feszes munkaerőpiaci helyzet) a VIDEOTON számára kissé nehezülő pálya körvonalazódik 2024-re.

A beszédeket Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere zárta, aki hangsúlyozta, hogy a VIDEOTON milyen sokat jelent a városnak, és az országnak egyaránt.

A tűzoltó és kiváló dolgozói díjak átadása után az ünnepség hivatalos részét a hagyományos pezsgős koccintás zárta.

VIDEOTON vállalatcsoport évzáró rendezvény, 2023.12.08