Sinkó Ottó

Igazgatósági tag, Vezérigazgató

Életrajz

1958-ban született. 1982-ben villamosmérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen.

1982-től a Medicornál  szoftver fejlesztőmérnök pozícióban, 1983-tól a Műszertechnikánál fejlesztőmérnökként, majd hardver/szoftverfejlesztési osztályvezetőként tevékenykedett. 1988-1990 közt a Műszertechnika amerikai leányvállalatának rezidens igazgatója volt. A leányvállalat, az akkori szovjet blokkhoz képest szokatlan módon, általuk Magyarországon kifejlesztett, Tajvanon gyártatott, high-tech IT hardver/szoftver termékek piaci értékesítését végezte az Egyesült Államokban. Jelenleg is a Műszertechnika Rt. egyik tulajdonosa.

Angol MBA diplomát szerzett 1991-1994 között, 1996-ban pedig a Harvardon executive programban vett részt.

1991 decemberétől, a privatizációtól kezdődően a VIDEOTON Holding Rt. tulajdonos-vezetője, az igazgatótanács tagja. 1996-tól Lakatos Péterrel együtt vezérigazgatókként a VIDEOTON operatív és stratégiai irányítását végzik. Elsődleges területe a vállalatcsoport pénzügyi vezetése, befektetési, treasury döntések meghozatala, vagyonhasznosítás, a beruházások, a cégek operatív működésének kontrollja. Kettejük igazgatásával a VIDEOTON két évtizede folyamatosan a legnagyobb hazai tulajdonú gyártó cég Magyarországon. A vállalat  növekedése a 2008-as válság óta kiemelkedő, árbevételét azóta megduplázta, hozzáadott értékét tekintve folyamatosan az EU három legnagyobb szerződéses gyártóinak egyike.

Sinkó Ottó eseti jelleggel társadalmi megbízatásokat vállal. Aktívan sportol, fallabdázik, kerékpározik. Hobbija az olvasás mellett a századfordulós magyar festészet. Székesfehérvári lokálpatrióta, kiterjedt karitatív tevékenységet folytat, Böjte Csaba szerzetes alapítványának 10 éve támogatója. Három fia közül a két felnőtt a VIDEOTON-ban dolgozik.