Védőmaszkokat adományoz a VIDEOTON HOLDING ZRt. és a Masterplast Nyrt.

2020.09.04.
2020.09.04.
A VIDEOTON HOLDING ZRt. csatlakozott a Masterplast Nyrt. kezdeményezéséhez, és 5 millió forinttal támogatja 20 000 db polipropilénből készült védőmaszk legyártását.

Mindkét fejér megyei nagyvállalat az elsők között vette ki a részét a koronavírus elleni védekezés támogatásából, ám járvány erősödésével ismét szükség van a segítségre. Ennek újabb fejezeteként a Masterplast Nyrt összesen 2800 db mosható védőmaszkot adott át a székesfehérvári Önkormányzatnak 2020. szeptember 2-án. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a VIDEOTON HOLDING ZRt 5 millió forintos felajánlásával, amely további 20 000 db maszk gyártási költségeit fedezi.

A két cég összefogásával készülő védőeszközöket nemcsak a fejér megyei szociális, egészségügyi és oktatási intézetekben osztják szét, hanem a tervek szerint Somogy megyébe is juttatnak belőle.

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes kivitelezéssel készülnek. Az eszköz egyébként többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a maszk belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. A fejgumizásnak köszönhetően a védőeszköz az orvosi maszkoknál kényelmesebb viseletet biztosít.

A mostani, 20 000 db-os adomány mellett a Masterplast további 100.000 darab maszk gyártásához biztosít ingyenesen az alapanyagot bízva abban, hogy a mostani VIDEOTON-nal közös együttműködéshez hasonló módon más vállalatok is részt vállalnak a kezdeményezésben.