Újabb támogatás a Fejér Megyei Szent György Kórháznak

2020.11.19.
2020.11.25.
Székesfehérvár, 2020. november 19. – A VIDEOTON HOLDING ZRt. a koronavírus megbetegedés kezelésében használandó lélegeztető maszkokat adott a Fejér Megyei Szent György Kórháznak.

A VIDEOTON felelős vállalatként már a koronavírus járvány első hullámában átfogó támogatási programot indított a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából. Ennek egyik elemekeként a magyar nagyvállalat április végén 5 db ún. non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat jutatott a székesfehérvári és a Dél-Pesti Centrumkórház számára összesen 12 millió forint értékben.
A járvány második hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak. A VIDEOTON HOLDING ZRt. ezért újabb, összesen 37 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Kórház számára, amelyből 17 darab már meg is érkezett az intézménybe, a fennmaradó mennyiség szállítása pedig pár héten belül várható. A támogatás összértéke közel 3,2 millió forint.
A fentieken túl a VIDEOTON vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések, ingyenes influenzaoltás és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a VIDEOTON Székesfehérvári Ipari Park teljes területén – összhangban az országos ajánlásokkal – kötelezővé tette a maszk viselését. Emellett a vállalatcsoport támogatásokkal ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit vérplazma adására, amely súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.