Új munkásszálló került átadásra a VIDEOTON Ipari Parkjában

2023.04.18.
2023.09.15.
2023. április 18-án ünnepélyes keretek közt került átadásra a VIDEOTON legújabb, a Székesfehérvári Ipari Parkon belüli, összesen 195 fő elszállásolására alkalmas munkásszállója. Az eseményen Sinkó Ottó társ-vezérigazgató mellett dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tartott sajtótájékoztatót a projekt részleteiről.
(b-j.) Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Czomba Sándor Foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Sinkó Ottó a VIDEOTON HOLDING ZRt. társ-vezérigazgatója
Sajtótájékoztató a projekt részleteiről

Bár a világ számos országában közkedvelt megoldás, de Magyarországon mégsem gyakori, hogy a gyár- vagy ipari területen kerüljön kialakításra munkásszálló, pedig a többműszakos munkarendben dolgozó munkavállalók számára így kényelmesebbé válhat a munkába járás. A VIDEOTON dolgozói is a város különböző pontjain található szállókon voltak elhelyezve, és az ő életminőségük javítása érdekében döntött úgy a vállalatcsoport vezetősége, hogy az Ipari Park területén található, egy évtizede üresen álló 67-es irodaépületet alakítja át modern, magas színvonalú munkásszállóvá.

Az első munkálatok 2022. februárjában kezdődtek, és kevesebb, mint egy év alatt a korábban kihasználatlan épületben kialakításra került a 78 szobából álló, összesen 195 fő elhelyezését lehetővé tevő lakótér. A beruházás keretein belül nemcsak teljes gépészeti felújítás, vezetékezés és új kazánház került beüzemelésre, hanem teljes külső- és tetőszigetelést, és új nyílászárókat is kapott az épület. A 4 szintes szállóban egy lakrész 3 egységből (2 hálószobából plusz egy fürdőszoba-előtérből) áll.

A 2-3 ágyas szobákat teljesen új, modern bútorokkal berendezve, 2023. március 10-től foglalhatták el a lakók. Jelenleg a szálló közel 80%-os kapacitással működik. Az itt lakó munkatársak általában régebb óta dolgoznak a VIDEOTON két székesfehérvári elektronikai gyártó tagvállalatánál (VIDEOTON EAS és a VT Autóelektronika Kft.-nél). Az új lakók a szállót modernnek és kényelmesnek jellemezték, örülnek annak, hogy ezáltal sétatávolságra került a munkahelyük. Szerencsés a szálló fekvése, mert lakói számára mind a Videoton telephelyi infrastruktúrája (melegkonyhás étterem, büfé, orvosi rendelő, kisebb boltok, ősfás park, egészséges környezet), mind a városi infrastruktúra (bolt, hypermarket, kondi- és pihenőpark) pár 100 méteren belül elérhető.

A beruházás teljes költsége (építészet, gépészet, berendezés, tereprendezés) meghaladja a 830 000 000 Ft-ot, amelyből hozzávetőlegesen 182 200 000 Ft-t az OFA Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Munkásszállók Kialakítása Program” hatodik kiírásának keretében finanszírozott.