További támogatások a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak

2021.03.17.
2021.03.17.
A VIDEOTON HOLDING ZRt. a koronavírusos betegek diagnosztizáláshoz használandó ultrahang készüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat, és további, az ápolók munkáját segítő eszközöket adott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak összesen majdnem 20 000 000 Ft értékben.

A VIDEOTON felelős vállalatként már a koronavírus járvány kitörésekor átfogó támogatási programot indított a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából. Az első és második hullám során a program elemeként a magyar nagyvállalat 5 db ún. non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat jutatott a székesfehérvári és a Dél-Pesti Centrumkórház számára, amelyekhez decemberben további maszkokat vásárolt.
A járvány harmadik hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a lélegeztetőgépekhez korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak. A VIDEOTON HOLDING ZRt. ezért újabb, összesen 43 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. A támogatás összértéke közel 4 millió forint.

Emellett a koronavírusos betegek diagnosztizálásában használandó mobil ultrahang készüléket és a hozzá tartozó kiegészítőket is a kórház rendelkezésére bocsát a VIDEOTON, amely meggyorsítja a kórházban kezelt betegek állapotának ellenőrzését. A berendezés és a kiegészítők értéke 15 000 000 Ft.
Szintén a COVID-betegek ellátását segíti az az 50 db telefonkészülék, amelyeket a betegszobákban elhelyezve az ápolók és a betegek közti kommunikáció gyorsabbá válik. A jelenlegi leterheltség mellett ugyanis minden olyan eszköz, amely hatékonyabbá teszi a nővérek időkihasználását, komoly segítséget jelenthet.

A fentieken túl a VIDEOTON vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a VIDEOTON belső kampányt indított a védőoltás-regisztrációra való figyelemfelhívásra. Emellett a vállalatcsoport támogatásokkal ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit vérplazma adására, amely súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.