Modern Gyárak Éjszakája – a VIDEOTON ismét megnyitotta a kapuit

2022.11.15.
2022.11.15.
A VIDEOTON immár 5. alkalommal vett részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az érdeklődő számára kézzelfogható közelségbe hozzák a Magyarországon zajló technológiaváltást.

A három turnusban érkező, 90 látogató az idén 30 éves VIDEOTON vállalatcsoportot bemutató prezentáció után ipari elektronikai gyártással foglalkozó VIDEOTON EAS Kft. legújabb, 2019-ben átadott elektronikai gyáregységét tekinthette meg. A 20 000 négyzetméret alapterületű, modern létesítményben 1100 munkavállaló dolgozik. Ebben az üzemben készül az az évi közel 13 millió nyomtatott áramkör, alkatrész, modul vagy késztermék, amellyel a végfelhasználók routerek, repeaterek, különböző okos otthon és épületautomatizálási termékek formájában találkozhatnak.

A rendezvény nem titkolt célja volt továbbá, hogy a fiatalok és pályamódosítást fontolgatók is kedvet kapjanak a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz, ezért a vállalatcsoport humán erőforrásmenedzsmenttel foglalkozó tagvállalata, a PannonJob Kft. jóvoltából az érdeklődők a cégcsoport nyitott pozícióiról is tájékozódhattak.

A VIDEOTON EAS Kft. a 21 tagvállalatot számláló VIDEOTON vállalatcsoport egyik legnagyobb, szerződéses gyártással foglalkozó cége, amely két telephelyen (Székesfehérváron és Stara Zagorában, Bulgáriában) összesen 1400 főnek ad munkát, és 2021-es árbevétele 48 milliárd forint volt. A VIDEOTON HOLDING ZRt. vállalatcsoportban összesen 9 000 munkavállaló dolgozik, és 2021-es árbevétele 221 milliárd forint.