A VIDEOTON ismét megnyitotta a kapuit a Modern Gyárak Éjszakáján

2023.11.13.
2023.11.15.
A VIDEOTON immár 6. alkalommal vett részt a Gazdasági Minisztérium Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az érdeklődő számára kézzelfogható közelségbe hozzák azokat a hazai gyárakat és üzemeket, amelyek képesek az innováció, a kutatás-fejlesztés, a szervezetfejlesztés és a menedzsment területén világszínvonalú eredményeket elérni.

A három turnusban érkező –mintegy 120 látogató- a 85 éves gyártási múltra visszatekintő VIDEOTON vállalatcsoportot bemutató prezentáció után ipari elektronikai gyártással foglalkozó VIDEOTON EAS Kft. legújabb, 2019-ben átadott elektronikai gyáregységét tekinthették meg. A 20 000 négyzetméter alapterületű, modern létesítményben közel 1100 munkavállaló dolgozik. Ebben az üzemben készül az az évi közel 13 millió nyomtatott áramkör, alkatrész, modul vagy késztermék, amellyel a végfelhasználók routerek, repeaterek, különböző okos otthon és épületautomatizálási termékek formájában találkozhatnak.

A rendezvény nem titkolt célja volt továbbá, hogy a fiatalok és pályamódosítást fontolgatók is kedvet kapjanak a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz, ezért a vállalatcsoport humán erőforrásmenedzsmenttel foglalkozó tagvállalata, a PannonJob Kft. jóvoltából az érdeklődők a cégcsoport nyitott pozícióiról is tájékozódhattak.

A VIDEOTON EAS Kft. a 21 tagvállalatot számláló VIDEOTON vállalatcsoport egyik legdinamikusabban fejlődő, elektronikai szerződéses gyártással foglalkozó cége, amely két telephelyen (Székesfehérváron és Stara Zagorában, Bulgáriában) összesen 1400 főnek ad munkát.