A koronavírus elleni védekezést támogatja a VIDEOTON

2020.03.17.
2020.03.17.
A VIDEOTON HOLDING ZRt. csatlakozott a Denso Magyarország Kft. 10 millió forintos felajánlásához, amelyet az új koronavírus (COVID-19) elleni védekezésre fordítanak Székesfehérváron.

A köznyelvben (új) koronavírusként ismert, Európát is elérő járvány hatalmas kihívás elé állítja az érintett országokat, egészségügyi rendszereket, intézményeket, vállalatokat és magánszemélyeket egyaránt. A vírus sajnos már hazánkban is okozott megbetegedéseket, amelynek kapcsán a rendszerváltás óta nem látott korlátozó intézkedések kerültek bevezetésre.
A társadalmi és gazdasági kár minimalizálása érdekében a VIDEOTON rendkívül fontosnak tartja, hogy a védekezés, megelőzés hatékony legyen. Vannak területek, ahol a megfelelő intézkedések időbeni foganatosításával a járvány valamennyire kontroll alatt tartható. Meggyőződésünk, hogy ezeket a modelleket kell követnünk.
Adományunkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy legyen fedezet városunkban minél több helyes gyakorlat átvételére, és ezzel lelassítsuk a terjedést, mert ez az egyetlen módszer arra, hogy az egészségügyi rendszer elviselje a várható óriási nyomást. Az anyagi támogatáson túl a VIDEOTON további lépéseket kíván tenni a védekezés előmozdítása érdekében.
Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár város polgármestere a tegnapi napon közösségi média oldalán köszönte meg a két székesfehérvári nagyvállalat összesen 20 millió forintos adományát, és arra kérte a vállalatokat és magánszemélyeket, hogy amennyiben lehetőségük engedi, csatlakozzanak a támogatáshoz, és ezzel segítség az orvosok, szakemberek, intézmények munkáját!
Az adományokat az 12023008-00153647-06700001 számú önkormányzati számlára „koronavírus elleni védekezés” közlemény feltüntetésével lehet utalni.