Két színházi előadásra kapnak jegyet a Fejér Megyei Szent György Kórház dolgozói

2021.06.08.
2021.06.08.
A Fame című musical előbemutatója július 23-án és 24-én lesz, amely előadásokat a Fejér Megyei Szent György kórház dolgozói nézhetnek meg köszönetképp a járvány alatt nyújtott heroikus küzdelmükért. A két premier előtti előadást a VIDEOTON HOLDING ZRt. és a Vörösmarty Színház együttműködésének köszönhetően élvezhetik a kórházi dolgozók.

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden korábbinál nagyobb fizikai és mentális terhet rótt az egészségügyi dolgozókra. Szerencsére a járvány leszálló ágba került, így most nyílt lehetőség arra, hogy akik részt vettek a küzdelemben, lelkileg is feltöltődjenek. Ennek kapcsán a VIDEOTON HOLDING ZRt. és a székesfehérvári Vörösmarty Színház premier előtti előadásra hívta a kórházi dolgozókat. „Nem lesz nehéz megtölteni a két házat, hiszen háromezren vagyunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy rekreáció gyanánt megkapjuk ezt a lehetőséget.” – mondta el Dr. Bucsi László, a Fejér megyei Szent György kórház igazgatója a 2021. június 4-n tartott átadón.
Sinkó Ottó, a VIDEOTON HOLDING ZRt. társ-vezérigazgatója még a harmadik hullám előtt felvetette, hogy a cégcsoport egy előadást ajándékozna a kórház dolgozói részére, de akkor a kórházigazgató még türelemre intette: „Most jött el egy nyugalmasabb időszak, és mi bízunk benne, hogy az oltások elejét fogják venni egy esetlegesen kialakuló negyedik hullámnak. Azt gondolom, hogy a legkevesebb, amit mi megtehetünk, hogy ezzel a gesztussal mondunk köszönetet azért az erőfeszítésért, amit a kórház dolgozói, az egészségügyben dolgozók tettek.”
Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója szerint az elmúlt hónapok kitörölhetetlenek lesznek a jövőben, ahogy a kórházi dolgozók helytállása is: „Talán egy ilyen gesztus viszonozhatja méltóan ennek a helytállásnak a minőségét. Mi elismerésünket és hálánkat szeretnénk kifejezni. Remélhetőleg most egy olyan időszak következik, amikor a fizikai egészséget követően a mentális egészségre helyeződik a hangsúly. Meggyőződésem, hogy a kórház dolgozói a Videoton és a színház jóvoltából tartalmas kikapcsolódást élvezhetnek.”
Amennyiben a kétszer 460 fős előadás teltházas lesz, és több dolgozó szeretne kikapcsolódni, akkor a VIDEOTON HOLDING ZRt. felajánlotta, hogy további jegyeket finanszírozna, ezzel is megköszönve az egészségügyi dolgozók megfeszített munkáját.