Évek óta a Videotonos dolgozók szolgálatában a VDA

2019.03.28.
2019.06.12.
A Videoton Dolgozókért Alapítvány (VDA) 1998. óta végzi közhasznú tevékenységeit szociális, családsegítő és jóléti, oktatási, kulturális és sport területen, elsősorban Videotonos dolgozókért és nyugdíjasokért, másodsorban pedig a Videoton szűkebb és tágabb környezetében működő és tevékenykedő intézményekért, szervezetekért.

A szociális támogatások között szerepel a vállalatcsoport rászoruló dolgozóinak egyéni szociális támogatása, a szülőknek iskolakezdési támogatás nyújtása, valamint hátrányos helyzetű szervezetek, intézmények és lakóközösségek támogatása.

Egészségmegörző tevékenységei között megtalálható a betegségmegelőző programok szervezése és támogatása, preventív szűrővizsgálatok, rehabilitációs foglalkozások és napi szintű szakorvosi ellátás biztosítása.

Kulturális tevékenysége is sokszínű, hiszen a vállalatcsoport dolgozóinak a zánkai Videoton üdülőben térítésmentes nyári üdülést tesz lehetővé, míg gyermekeiknek Székesfehérváron és Kaposváron napközis gyermektábort működtet és finanszíroz. A Videoton dolgozóinak évente színházbérletet biztosít, valamint 2 évente nyugdíjas találkozókat rendez és támogat Székesfehérváron és Kaposváron. Decemberben pedig ismét a gyerekekre fókuszál, hiszen a dolgozók kiskorú gyermekeinek Mikulás napi ünnepséget szervez 3 helyszínen, Székesfehérváron, Kaposváron és Marcaliban is.

Természetesen a sportot is kiemelten támogatja azzal, hogy az egészséges életmód, a rendszeres testedzés és szabadidősportok gyakorlásának feltételeit térítésmentesen teremti meg a dolgozók és nyugdíjasok részére, sporttevékenységeket és sportversenyeket biztosítva számukra egész évben.