Csarnokbővítés a VIDEOTON veszprémi Ipari Parkjában

2021.03.09.
2021.03.09.
2021. március 2-án került átadásra a VIDEOTON veszprémi Ipari Parkjában a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. új üzemrésze, amellyel immár közel 22 000 négyzetméterre bővült az elektromos autók alkatrészeinek gyártóterülete.

Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy 2018. augusztusa óta működnek a VIDEOTON Ipari Parkjában, ahol azóta is folyamatos építkezés, fejlesztés zajlik. A mostani 4000 négyzetméteres bővítéssel a közel 1000 főt foglalkoztató vállalat újabb mérföldkőhöz érkezett.

A VIDEOTON HOLDING ZRt. társ-vezérigazgatója, Sinkó Ottó szalag átvágása után elmondta, hogy a beruházás gazdasági jelentősége és potenciálja óriási, hiszen „az itt dolgozó 1000 ember munkája hatalmas lökést tud adni magyar GDP-nek”. Kiemelte továbbá, hogy csarnokbővítést mindvégig hatékony, gyors és rugalmas összefogás jellemezte a vállalat, a város, a kormányhivatal, és a hatóságok részéről, így a fejlesztési projekt példaértékűnek mondható.
Kiemelte továbbá, hogy a két vállalat közt szerteágazó az együttműködés, már jelenleg is több VIDEOTON tagvállalat– köztük a VIDEOTON Autóelektronika Kft. – a Valeo-Siemens beszállítója. A tervek szerint a beszállítók száma és volumene a jövőben dinamikusan bővülni fog.