50 éves a VIDEOTON kaposvári gyára

2021.11.08.
2021.11.08.
2021. november 5-én, fennállásának 50. évfordulóját ünnepi programmal zárta a VIDEOTON kaposvári telephelye.

Az Izzó utcai Egyesült Izzó és Villamossági Gyár az 1971. november 5-én nyitotta meg kapuit Kaposváron, és fő tevékenysége az elektroncső gyártás volt. A VIDEOTON 1997-ben vette át a céget, és napjainkban a főként késztermék- és akkumulátor szereléssel foglalkozó somogyi tagvállalat közel 1300 dolgozónak ad munkát, ezzel az egyik legnagyobb gyártó cégnek számít a megyében.

Az egész éves rendezvénysorozat záró hetében a VIDEOTON Elektro-PLAST termék és fotó kiállítás keretében mutatta be az elmúlt 50 év alatt gyártott termékeit, a vezetőség és a dolgozók fákat ültettek és időkapszulát helyeztek el, illetve fényfestéssel, tűzijátékkal és díszvacsorával tették emlékezetessé az évfordulót.

A záró ünnepségen a Pálca Levente és Fábián Balázs ügyvezetők kiemelték, hogy vállalat minden évben képes volt a fejlődésre, túlélte a világválságot, majd a múlt évben a koronavírus okozta nehézségekkel is megküzdött. Az elmúlt 25 évben a Videoton dolgozóinak a létszáma közel a négyszeresére nőtt, a saját tőke több mint harmincháromszorosára emelkedett, az árbevétel hatvanhétszeresére, a hozzáadott érték pedig több mint a százszorosát nőtt.