VIDEOTON-Masterplast összefogás: védőmaszkok három megyének

2020.10.08.
2020.10.09.
A VIDEOTON HOLDING ZRt. és a Masterplast Nyrt. 20 000 db polipropilén védőmaszkot adott Fejér, Somogy és Veszprém megyének.
Nagy Richárd (nemzetközi PR és marketing vezető, Masterplast Nyrt.), Ódry Anna (PR és marketing vezető, VIDEOTON HOLDING ZRt.) és Mészáros Attila (Székesfehérvár város alpolgármestere)

A koronavírus terjedése elleni védekezés támogatásának következő fejezeteként a Masterplast Nyrt által biztosított alapanyagból és a VIDEOTON HOLDING ZRt. finanszírozásában 20 000 db védőmaszk került legyártásra – alapanyaggal együtt - 8 millió forint értékben, amelyet a két magyar nagyvállalat a nekik otthont adó megyék számára ajánlott fel.

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes kivitelezéssel készülnek. Az eszköz egyébként többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a maszk belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. A fejgumizásnak köszönhetően a védőeszköz az orvosi maszkoknál kényelmesebb viseletet biztosít.

Mindhárom megyében a maszkokat elsősorban az oktatási, szociális és kulturális intézményeknek juttatják el az önkormányzatokon keresztül.

A mostani segítség mellett a Masterplast további 100.000 darab maszk gyártásához biztosít ingyenesen az alapanyagot bízva abban, hogy a VIDEOTON-nal közös együttműködéshez hasonló módon más vállalatok is részt vállalnak a kezdeményezésben.