Régi vevő, új technológia

Székesfehérvár, 2012.09.26.A Videoton 100%-ig autóipari elektronikai és elektromechanikai termékek gyártására szakosodott tagvállalata, a VIDEOTON Autóelektronika Kft. stratégiai partnerénél a francia Valeo-nál nyert el több új üzletet.

Az első már sorozatgyártásban lévő projekt az autó hátsó lámpájába beépülő LED-es elektronika, amely technológiailag újdonságnak számító flexibilis nyomtatott áramkörre (NYÁK) épül. Az ezzel kapcsolatos kihívásokat sikerrel vette a Videoton mérnöki csapata a termék gyártásindítása során. Ugyanis az SMT (felületszerelt) soron a hagyományos, merev (rigid) NYÁK-okkal szemben a flexibilis NYÁK-ok beültetéséhez speciális hordozóra van szükség. „Az új kompetenciát igénylő technológia jóval nagyobb odafigyelést követel, hiszen ez a termék az átlagosnál sokkal érzékenyebb.” – mondta Lászlófalviné Gönczy Zsuzsanna a VIDEOTON Autóelektronika Kft. ügyvezető igazgatója.
Emellett ablaktörlő motorvezérlő elektronika gyártását is megnyerte a Videoton leányvállalata, ami egy komplett műanyag házba szerelt modul. Az összesen három típusú termék milliós nagyságrendben gyártva különböző személygépkocsikba fog beépülni. Egy típusnál már elkezdődött a sorozatgyártás, a másik kettőnél még a mintagyártások folynak.
Végezetül egy négy változatban készülő kormánykapcsoló szenzor család gyártását is elnyerte a VIDEOTON Autóelektronika Kft. A termékek egyelőre mintagyártási fázisban vannak. A 2012 őszén induló sorozatgyártás várhatóan meghaladja majd a többszázezres éves darabszámot.
Ezek az új üzletek is bizonyítják, hogy a Videoton az autóelektronika piacán egyre meghatározóbb szerepet játszik, s vevőinek egyre magasabb kompetencia bázison nyújt versenyképes szolgáltatást.