VT-Transman - Sikeres busztender

Székesfehérvár, 2012.11.08. - Aláírásra került a BKK-BKV közös ajánlattevők által indított közbeszerzési eljárás eredményeként a 75 szóló, illetve 75 csuklós új autóbuszra szóló két szolgáltatási szerződés, mellyel lezárult egy több mint 1 évig tartó folyamat.

A sajtóban számos téves, vagy félrevezető, sokszor méltatlan információ látott napvilágot. Az ezekre való reagálást társaságunk a szerződés aláírását megelőzően nem tartotta szakszerűnek. Jelen anyagban pontosítani kívánjuk a helyzetet.
A VT-Transman Kft. 14 éves múltra tekinthet vissza, 1999 óta egyedüli magántulajdonú társaságként van jelen a budapesti közforgalmú autóbuszos személyszállítás piacán. A VT-Transman Kft. 2012 májusa óta a BKK-val kötött szerződés alapján szolgáltat a fővárosban 100 darab autóbusszal.
Az újabb 150 db autóbusz kb. évi 8 milliárd forinttal növeli meg a cégünk árbevételét.
Társaságunkban a Videoton Holding ZRt. 50,091% tulajdonrésszel rendelkezik, míg az Eurobus-Invest ZRt., 49,909%-kal.,amely az Arriva/Deutsche Bahn  csoport 100%-os tulajdona.
Az ajánlatkérő (BKK/BKV) kemény feltételeket szabott a potenciális ajánlattevők számára, ez vonatkozik többek között a pénzügyi garanciákra, a szolgáltatás elvárt minőségére is. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy ezen jelentős pénzügyi garanciák valójában nagyságrendileg kevesebbek, mint az üzlet megvalósításához szükséges mobilizálandó tőke.  A szolgáltatáshoz kb. 15 milliárd forintos összes beruházás és további minimum 2 milliárd forint forgóeszköz szükséges, a teljesítési garanciák és a felfutás finanszírozásán túlmenően.
A VT-Transman Kft. önmagában is tőkeerős, sok év óta kiegyensúlyozottan és eredményesen gazdálkodik. Adózott eredményét folyamatosan, teljes mértékben visszaforgatja. Ezzel együtt saját pénzügyi ereje közel sem volt elegendő a finanszírozás megoldására, ezért tőkeerős tulajdonosai jelentős, sokmilliárdos pluszforrást kellett, illetve kell, hogy biztosítsanak számára a sikeres induláshoz. Ezen túl konstruktív banki együttműködésre és a buszt szállító cég (Daimler) rugalmasságára is  szükség volt ahhoz, hogy társaságunk végső ajánlatot nyújtson be 150 új autóbusz üzemeltetésére augusztus 17-én.
Kizárólag a pénzügyileg legerősebb és legnagyobb buszgyártók vannak abban a helyzetben, hogy felelősen és a bankok számára hitelesen vállalják a szükséges garanciákat. Ezek közül választottuk a Mercedes Citaro busztípust, mely Európában a legelterjedtebb, és egyben az egyik legigényesebb, felső kategóriás autóbusz.
Végső ajánlatunk beadásakor nem számítottunk, nem is számíthattunk arra, hogy egyedüli ajánlattevők leszünk. Ezért a rendkívül igényes autóbusz magasabb amortizációs költségét nagyrészt saját fedezetünk terhére, a megbízhatóbb, de jóval drágább szállító kockázatunkat csökkentő szerepe miatt vállaltuk be. Megítélésünk, illetve ismert elsőkörös ajánlatok alapján kimondhatjuk, hogy  a kifejezetten versenyképes árszinten pályáztunk. Megjegyezzük, hogy pályázatunk a járművek 10 éves amortizációjával kalkulált, ami a mai pénzügyi helyzetben kiugróan hosszú várható megtérülés.
Azzal együtt, hogy a tender nagy kihívást és lehetőséget jelent cégünknek, igen jelentős kockázatot is rejt magában. Ahhoz, hogy a megajánlott áron gazdaságosan szolgáltassunk, igen hatékonynak kell lennünk a fogyasztás, vezénylés, munkaszervezés, szerviz területén, továbbá  alacsony központi költségek is szükségesek.
Számos megkeresést kaptunk a BKV gépjárművezetőket illetően. A pályázati kiírás, illetve ennek megfelelően az aláírt szerződés nem tartalmaz erre vonatkozó kitételt. Az elmúlt több mint 10 évben sem vettünk át szervezett formában munkavállalókat sem a BKV-tól, sem a Volán vállalatoktól. Mint a sajtóból is ismert - a BKV-ból nyugdíjba menő, vagy más ok miatt távozó buszvezetők lényegében kiteszik a BKV-nál szükségtelenné váló létszámot. Természetesen nem zárkózunk el azon BKV sofőrök felvételétől, akik nálunk jelentkeznek. A jelenlegi több száz munkatársunk között is számosan vannak olyanok, akik korábban a BKV-nál dolgoztak, ez nekünk alapjában jó referencia, de a továbbiakban is saját szempontjaink szerint választjuk ki a munkavállalóinkat. A merítési alapunk elsősorban Budapest és agglomerációja, de tervezzük fiatalok képzését is.
Az új, teljesen korszerű, végig alacsonypadlós 75 darab szóló és 75 darab csuklós, Mercedes-Benz Citaro 2 típusú autóbuszok 2013. május 1.-től fokozatosan jelennek majd meg Budapest utcáin.