Új célgépek, árbevétel növekedés

Székesfehérvár, 2013.02.27.A  Videoton Holding Zrt. egyedi célú berendezések, teszterek és gyártósorok tervezésével, kivitelezésével foglalkozó leányvállalata a VT-ASYST Kft. a közelmúltban 2 db gyártó és 1 db tesztelő gépet szállított le a Valeo cégnek. A gépek értéke meghaladta a 100 millió forintot. A tavaly év elején önállósodott tagvállalat jelentős árbevétel növekedést ért el a 2012-es év folyamán.

Két szerelő és egy tesztelő célgépet adott át a székesfehérvári VT-ASYST Kft. a francia tulajdonú Valeo cég veszprémi telephelyének. Az üzletet még a tavalyi évben nyerte meg a fehérvári Videoton leányvállalat, aminek eredményeképpen 2012-es árbevétele 100 millió forinttal növekedhetett. A Videoton által tervezett és gyártott célgépek kapcsolókarok tartozékait szerelik és tesztelik.
„A projekt megvalósításában mérnökeinknek több kihívással és az egyre komplexebb vevői kérésekkel kellett szembenézniük. A szerelő és tesztelő munkaállomásokba Mitsubishi 6 tengelyes csuklós karú u.n. „humanoid” robotok kerültek beépítésre, kiegészítve 3 tengelyes erőmérővel. A robotokon kívül még számos más, jelenleg a legkorszerűbbnek számító technológiai megoldást is alkalmaztunk az összeszerelési és a tesztelési feladatok teljesítéséhez.” – mondta el Vámosi Attila a VT-ASYST Kft. ügyvezető igazgatója.
A két cég közötti kooperáció 2002-ben kezdődött és azóta számos célgépet gyártott a VT-ASYST Kft. a veszprémi Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.-nek.
A meglévő és új vevőkkel kötött üzleteknek köszönhetően 2012-ben 1 milliárd forintos forgalmával rekord évet zárt az egyedi gyártósorok tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Videoton leányvállalat, aki további növekedésre számít 2013-ban.
www.asyst.videoton.hu