szechenyilogoKépzés projekt sorozat a VTES Kft-nél

Székesfehérvár, 2015. március 20.A VTES Kft.  14 271 488 forint uniós támogatást nyert a „Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalkozások számára a konvergencia régióban” című pályázati kiíráson. A TÁMOP 2.1.3.C-12/1-2012-0176 számú projekt keretében vállalkozás fejlődéséhez szükséges nyelvi képzések, tréningek, speciális szakmai képzések valósultak meg a VTES Kft. székesfehérvári illetve a törökszentmiklósi telephelyén.

A VTES Kft. elhivatott a munkavállalói továbbképzése iránt, hiszen a piaci verseny, a technológia gyors fejlődése szükségessé teszi a folyamatos továbbképzést mind a nyelvtudás tekintetében, mind a speciális szakmai területeken, mind pedig az új kompetenciák  megszerzésében. A VTES Kft. a pályázatnál a munkavállalók érdekeit és a vállalkozás működéséhez, fejlődéséhez szükséges igényeket vette figyelembe.

A TÁMOP 2.1.3.C-12/1-2012-0176 számú projekt keretében több mint 60 munkatárs vehetett részt a képzésekben. A VTES Kft. olyan tréningeket és szakmai és nyelvi képzéseket vezetett be, mint a roncsolás mentes szemrevételezéses anyagvizsgáló, GD&T – Geometriai tűrés és méretezés, MSA – Mérőrendszerek elemzése, ISO 14001 belső auditori ismeretek, Excel haladó, Időgazdálkodás, Stresszkezelés, Kommunikáció, Konfliktuskezelés, Asszertivitás, Vezetőképzés (Művezetők képzése), LEAN Menedzsment, Tárgyalástechnika, Angol és német újrakezdő és haladó. A munkavállalók minden egyes képzést vizsgával zártak.

A Vállalat a projekt zárása után is figyelmet fordít munkatársai továbbképzésére, folytatva a kezdeményezést.  A pályázat segítségével a VTES Kft. munkavállalói szakmai tudásuk mellett olyan kompetenciák birtokába kerültek, melyek révén mind személyes fejlődésükhöz, mind pedig a cég piaci versenyhelyzetének javulásához járultak hozzá. A VTES Kft. sikerének egyik kulcsa, hogy felismerte egy sikeres vállalkozás alapja az olyan elégedett munkavállalók foglalkoztatása, akik nemcsak szakmai tudásukat tekintve kiemelkedőek, de munkájukat hivatásként kezelik és örömmel végzik.

A Videoton Holding ZRt. tagvállalataként a VTES Kft. a három üzletága gyártó és szolgáltató tevékenysége révén - két telephelyen, közel 13 000 m2-es termelőterületen, 300 főt meghaladó alkalmazotti létszámmal, több mint két évtizedes tapasztalattal - valósítja meg stratégiai elképzeléseit a lemezmegmunkálás és a mechanikus, elektromechanikus szerelés területén, mint a végtermékszerelés, a lámpairányító rendszerek vagy a védőeszköz kiadó automaták gyártása és tervezése, valamint a vonalkód üzletágában. A Vállalat a modern gépparkjának köszönhetően otthonosan mozog a kis-, közepes- és nagysorozatú termékgyártás területén. A korszerű technológiai és a magas színvonalú szakmai háttér révén – amely korszerű szoftvertámogatottsággal párosul - képes az egyszerűbb alkatrészektől kezdve a komplex késztermékekig bezárólag kiváló minőségű gyártmányok széles palettájának előállítására. Porfestő és lemezmegmunkáló tevékenységünkön túl teljes körű és rugalmas kiszolgálást biztosít vevői számára az anyagbeszerzés, a kooperáció, illetve a szállítmányozás vagy vonalkódos rendszerek értékesítése területén is egyaránt.