news fej hun

A VIDEOTON HOLDING árbevétele 15 százalékkal nőtt 2015-ben

vt2A VIDEOTON vállalatcsoport 2015-ben több mint 15 százalékkal növelte árbevételét a 2014-es évhez képest, amelynek összege a 155 milliárd forintot is meghaladja. A Vállalatcsoport termelő cégei hat egymást követő évben évi tíz százalékot meghaladó mértékben növekedtek együttesen. Ennek eredményeképpen 2009 óta a cégcsoport árbevétele gyakorlatilag 2015-re megduplázódott. 

2015-ben az elektronikai gyártási és a szerelési üzletágban volt a legnagyobb növekedés. A Videoton tényleges core tevékenységének bevétele több, mint 21 százalékkal nőtt. A növekedésből egyformán kivette részét az autóipar, az ipari elektronika és a háztartási eszközök is. A Videoton piacai, technológiai háttere, versenyképessége stabil, tőkeereje pedig kimagasló, meghaladja a 92 milliárd forintot.

2015-ben a Videoton létszáma közel 700 fővel növekedett, így alkalmazottainak száma meghaladja a tízezret. A vállalatcsoport a tavalyi évben körülbelül 1,7 milliárd forint értékű technológiai beruházáson felül a szokásosnál többet fordított kisebb területek bővítésére. Kiemelt cél volt a munkahelyi környezet, az irodák, az öltözők színvonalának emelése.

A világban bekövetkező változások - Kína drágulása, alacsony kamatok, olcsó energia és nyersanyagok - rendkívül kedvező helyzetet teremtettek Magyarországnak, miközben a hazai gazdasági környezet stabil adókat, stabil árfolyamokat biztosított. Ezek összessége eredményezte a  Videoton nagyarányú növekedését, amely elé ugyanakkor a jövőben új akadályként jelenhet meg a munkaerő hiánya.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, s egyúttal a világ TOP 35 EMS cégének egyike, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik.