news fej hun

A VIDEOTON lett az év vállalkozása Marcaliban

A városi önkormányzat a VIDEOTON Marcali gyáregységét a város fejlődése érdekében végzett tevékenységéért 2015-ben Év Vállalkozása Díjjal jutalmazta, elismerve a cég fontos szerepét Marcali gazdasági életében. 

1977-ben Marcali negyedikként kapott városi rangot Somogyban. Ennek az eseménynek az évfordulójára  Marcali Város Önkormányzata 2015. március végén ünnepi testületi ülést tartott. A jubileumi eseményen Dr. Sütő László polgármester és a képviselőtestület tagjai ünnepélyes keretek között számos díjat és elismerést adtak át azoknak, akik munkájukkal, jelenlétükkel Marcaliért cselekednek, a város közösségéért gondolkodnak. Idén 10 díj – három Vállalkozói, három Alkotói, négy Marcali Városért Díj – valamint egy Díszpolgári kitüntető cím került átadásra. 

A VIDEOTON kaposvári gyáregységéhez tartozó marcali telephelyen 2008-ban kezdődött el az akkumulátorok gyártása. A marcali gyáregység mára a város egyik legnagyobb ipari foglalkoztatója, az alkalmazottak száma meghaladja a 300 főt, az éves anyagmentes árbevétele pedig az 1,2 milliárd Ft-ot. A 9000 m2 összterülettel rendelkező üzemben kb. 6000 m2-en több mint 450 modell szerelését és csomagolását végzik a marcali és környékbeli dolgozók. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a gyártási kapacitás jelenleg megközelíti a havi 5 millió darab akkumulátort.  

A VIDEOTON Marcali gyáregysége a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével végzi mindennapi tevékenységét, legyen szó a környezet védelméről, a dolgozók sportolásának támogatásáról, egészségük védelméről vagy a közösség érdekében végzett tevékenységükről, mecenatúrájukról.