news fej hun

Átadták a Videoton új Napelemparkját

videoton holding uj napelempark

Vállalatcsoportunk törekszik a környezettudatos működésre, a megújuló energiaforrások helyi alkalmazására, így 2019. augusztus elején megkezdte üzemszerű működését a Videoton Naperőmű, melyet Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Polgármestere és Sinkó Ottó a Videoton Társ-Vezérigazgatója mutatott be a nyilvánosságnak augusztus 6-án!

Amennyiben a tapasztalatok a várakozásoknak megfelelőek lesznek, további napelem park bővítéseket is tervez a Videoton.

Ünnepélyes keretek között felavatták a VIDEOTON EAS Kft. új csarnokát!

veas uj csarnok

A VIDEOTON vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalata, az elektronikus alkatrész beültetéssel, elektromechanikai szereléssel foglalkozó VIDEOTON EAS Kft. új gyártócsarnokát Varga Mihály Pénzügyminiszter Úr és Dr. Cser-Palkovics András Polgármester Úr jelenlétében avatták fel Székesfehérváron.

Üzleti fórumot szervezett Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt.

uzleti konferencia videoton

A város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát áprilisban, a Videoton szervezésében.

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: Mi lehet e folyamat vége? témában szervezett fórum célja volt, hogy átfogó képet adjon a konjunkturális lassulás veszélyéről és már érzékelhető jeleiről, bemutassa az elmúlt időszak bérnövekedési-hatékonyságjavulási folyamatait, illetve a témák a régióra és Magyarországra tett hatásait.

Innováció kategóriában ÉV GYÁRA győztes lett a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

ev gyara videoton 2019

A GyártásTrend technológiai magazin negyedik alkalommal hirdette meg az Év Gyára versenyt, amelynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. ügyvezetői a 2019. május 3-án rendezett gálán Innováció kategóriában vehették át az első helyezetteknek járó elismerést.

A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. pályázati anyaga alapján 2 kategóriában (innováció és dolgozói elégedettség) is bekerült a rövid listán szereplők közé, míg a VIDEOTON Battery Technologies Kft. ugyancsak az innováció és a gyártástámogató folyamatok területén került shortlistre.
A 2019. május 3-án tartott díjátadó gáláig minden nevező számára ismeretlen volt az eredmény. Az innovációs tevékenységünkért járó kategória győzteseknek járó oklevelet és emlékplakettet Fábián Balázs és Pálca Levente ügyvezető igazgatók vették át a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. nevében.

A somogy megyei MASZSZ idén a VIDEOTON-nak ítélte az év munkáltatója díjat

maszsz ev munkaltatoja dij

Sikeres évet zárt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZ) Somogy Megyei Szervezete, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan növekedni tudtak a bérek.

Az ünnepségen átadták az év munkáltatója díjakat, amelyet a Videoton Elektro-Plast Kft. két ügyvezetője Fábián Balázs és Pálca Levente kapott. – Büszke vagyok rá, hogy egy cégtől független elismerést kaptunk – mondta Fábián Balázs. – A Gerber András által kijelölt utat járjuk és ez jó irány számunkra.
Pálca Levente a Videoton minden dolgozójának köszönte meg az elismerést. – Úgy érzem, ezt a díjat nem mi, hanem a cég kapta – mondta Pálca Levente. – Sok ember áll mögöttünk, a vezetők, fizikai dolgozók, emiatt tud a cég sikeres lenni.

Az ünnepségen Dér Tamás alpolgármester azt mondta: mindenki érdeke, hogy a munkavállaló elégedett legyen, ehhez pedig nem elég a pénz, kellenek a jó körülmények is.

Genius Loci Díjat kapott a VIDEOTON

genius loci dij

A Videoton kaposvári tagvállalata nyerte el helyi kategóriában a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által alapított „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozások a tehetségekért 2019.” elismerést.

A díjra a Kárpát-medence egész területén működő Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok jelölhetnek a tehetségek támogatásában kiemelkedő szerepet betöltő vállalkozásokat.
A díj célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa azokat a követésre méltó innovatív kezdeményezéseket, jó gyakorlatokat, amelyekkel az üzleti vállalkozások hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatásához. A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri döntése alapján ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak
A VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.-t a Kaposvári SZC Eötvös L Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma jelölte.

Sikerek és kihívások a Videotonnál

vt holding jo

A fennállásának 80. évfordulóját idén ünneplő Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintű, 2018 első 8 hónapjában az előző év azonos időszakához képes 11%-al növekedett.
Termelő cégeink árbevétele 2018 végére, a válság óta eltelt 10 év alatt várhatóan csaknem megháromszorozódik.

A Videoton vállalatcsoport az EU-n belüli székhelyű szerződéses gyártók közt árbevételre vetítve továbbra is az első 5 között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban.
Eredményessége, versenyképessége, technológiai komplexitása, színvonala globális összehasonlításban is kiemelkedő.

Ez eddig egyben a legküzdelmesebb év is. A növekedést munkaerő híján gyakorlatilag változatlan létszám mellett kellett realizálni.
Termelő cégeink létszáma félévkor 7250 fő, a szolgáltató cégekkel együtt 10700 fő volt.
Eredményeinket a nemzetgazdasági átlagot meghaladó bérnövekedés mellett tudtuk megvalósítani.

Tovább növelte az idei év kihívásait, hogy fennállásunk legnagyobb beruházási programját hajtjuk végre, az idén megvalósuló beruházásaink összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évek hasonló értékének a 2,5-szöröse.
A beruházásokat továbbra is belső forrásra alapozva tudjuk megvalósítani.
A beruházások alaptevékenységünkhöz, meglévő üzleteinkhez kapcsolódnak, jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalat irányítás, a digitalizálás területét érintik, a vállalatcsoport következő évtizedének a fejlődését alapozzák meg.