news fej hun

Sikerek és kihívások a Videotonnál

vt holding jo

A fennállásának 80. évfordulóját idén ünneplő Videoton vállalatcsoport árbevétele rekord szintű, 2018 első 8 hónapjában az előző év azonos időszakához képes 11%-al növekedett.
Termelő cégeink árbevétele 2018 végére, a válság óta eltelt 10 év alatt várhatóan csaknem megháromszorozódik.

A Videoton vállalatcsoport az EU-n belüli székhelyű szerződéses gyártók közt árbevételre vetítve továbbra is az első 5 között van, a hozzáadott értéket tekintve pedig az első háromban.
Eredményessége, versenyképessége, technológiai komplexitása, színvonala globális összehasonlításban is kiemelkedő.

Ez eddig egyben a legküzdelmesebb év is. A növekedést munkaerő híján gyakorlatilag változatlan létszám mellett kellett realizálni.
Termelő cégeink létszáma félévkor 7250 fő, a szolgáltató cégekkel együtt 10700 fő volt.
Eredményeinket a nemzetgazdasági átlagot meghaladó bérnövekedés mellett tudtuk megvalósítani.

Tovább növelte az idei év kihívásait, hogy fennállásunk legnagyobb beruházási programját hajtjuk végre, az idén megvalósuló beruházásaink összértéke meghaladja a 14 milliárd forintot, ami az elmúlt évek hasonló értékének a 2,5-szöröse.
A beruházásokat továbbra is belső forrásra alapozva tudjuk megvalósítani.
A beruházások alaptevékenységünkhöz, meglévő üzleteinkhez kapcsolódnak, jelentős részben az Ipar 4.0, az integrált vállalat irányítás, a digitalizálás területét érintik, a vállalatcsoport következő évtizedének a fejlődését alapozzák meg.

ISO 50001

Energiahatékonyság

 A Videoton Holding ZRt nagy figyelmet fordít az energiahatékonysági lehetőségek feltárására, ezek gazdaságossági feltételeit folyamatosan vizsgálja.

 Többek között energiahatékonysági intézkedéseink hatása a központi hőtermelésre:

 iso50001

Székesfehérvár, 2018. május 31.

VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont

Videoton Oktatási Központ

A VIDEOTON Oktatási, Kulturális és Sportközpont (VOK) legendás sportesemények, vállalati összejövetelek, kulturális programok tanúja már évtizedek óta és ma is rendíthetetlenül szolgálja a VIDEOTON csoport dolgozói mellett a város lakóit, vállalkozásait.

A 2000-es években új lendületet vett az addig is népszerű VOK, így mára újra megtalálta a helyét a vállalatcsoporton belül, sőt új szerepet vállalva sokrétűen szolgálja mind a környéken élőket, mind pedig Székesfehérvár városát.

A VIDEOTON Oktatási Központ saját maga biztosít, illetve szervez sportolási lehetőségeket: 14 asztal várja a pingpong szerelmeseit, két ketrecfoci pálya bérelhető – a sport mellett akár szülinapi gyermekzsúrokra is –, és minden nap rendelkezésre áll a sportcsarnok egy kis focira vállalatok, baráti társaságok számára. Emellett a Videoton a Dolgozókért Alapítvány is többféle sportolási lehetőséget biztosít a tagvállalatok dolgozói részére. Így ők díjtalanul használhatják a kondicionáló termet, illetve részt vehetnek a női torna különböző foglalkozásain: aerobic, basic aerobic, gerinctorna, jóga.

A sportesemények mellett számtalan rendezvényt szervez, illetve fogad be az év során a VOK. A Videoton Dolgozókért Alapítvány szervezésében évről évre visszatérő esemény, az asztalitenisz verseny, a Videoton Foci Bajnokság, és a Mikulás Cirkusz, valamint a kétévente szervezett Nyugdíjas Találkozó. Sokan bérbe veszik a termeket kiállítások, vásárok, sport-, vagy kulturális események lebonyolításához.

A színházteremben számos vállalati összejövetel bonyolítható le, gyakorlatilag komplex szolgáltatást tud nyújtani a VOK, akár továbbképzésekről, csapatösszetartásról, vagy vállalati sportnapról, üzleti fórumokról, kiállításokról legyen szó.

Évek óta a Videotonos dolgozók szolgálatában a VDA

Videoton Dolgozókért Alapítvány

A Videoton Dolgozókért Alapítvány (VDA) 1998. óta végzi közhasznú tevékenységeit szociális, családsegítő és jóléti, oktatási, kulturális és sport területen, elsősorban Videotonos dolgozókért és nyugdíjasokért, másodsorban pedig a Videoton szűkebb és tágabb környezetében működő és tevékenykedő intézményekért, szervezetekért.

A szociális támogatások között szerepel a vállalatcsoport rászoruló dolgozóinak egyéni szociális támogatása, a szülőknek iskolakezdési támogatás nyújtása, valamint hátrányos helyzetű szervezetek, intézmények és lakóközösségek támogatása.

Egészségmegörző tevékenységei között megtalálható a betegségmegelőző programok szervezése és támogatása, preventív szűrővizsgálatok, rehabilitációs foglalkozások és napi szintű szakorvosi ellátás biztosítása.

Kulturális tevékenysége is sokszínű, hiszen a vállalatcsoport dolgozóinak a zánkai Videoton üdülőben térítésmentes nyári üdülést tesz lehetővé, míg gyermekeiknek Székesfehérváron és Kaposváron napközis gyermektábort működtet és finanszíroz. A Videoton dolgozóinak évente színházbérletet biztosít, valamint 2 évente nyugdíjas találkozókat rendez és támogat Székesfehérváron és Kaposváron. Decemberben pedig ismét a gyerekekre fókuszál, hiszen a dolgozók kiskorú gyermekeinek Mikulás napi ünnepséget szervez 3 helyszínen, Székesfehérváron, Kaposváron és Marcaliban is.

Természetesen a sportot is kiemelten támogatja azzal, hogy az egészséges életmód, a rendszeres testedzés és szabadidősportok gyakorlásának feltételeit térítésmentesen teremti meg a dolgozók és nyugdíjasok részére, sporttevékenységeket és sportversenyeket biztosítva számukra egész évben.

A korábbiaknál is sikeresebb év lett 2017!

konszolidalt arbevetelImmáron a 8. egymást követő évben ért el rekord árbevételt a VIDEOTON!

A vállalatcsoport 2017-ben mintegy 10 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi évhez képest, melynek összege az előzetes becslések szerint a 170 milliárd forintot is meghaladhatja.

Ugyanekkora mértékben nőtt a hozzáadott értéke is. A növekedés a Videoton valamennyi szegmensében és tevékenységében megfigyelhető volt.
A Videoton termelő cégeinek létszáma 2017 novemberig kb. 400 fővel növekedett. Létszámunk így meghaladja a 10.500 főt, ebből a hazai termelő cégek létszáma több mint 6300 fő.

A kiemelkedő pénzügyi stabilitás, a technológiai diverzitás és az intenzív beruházási program hatására folyamatosan nő a Videoton versenyképessége és erősödik pozíciója a piacain, melyek között továbbra is az autóipar a legjelentősebb, melyet az ipari alkalmazások szegmense és a kis háztartási gépek piaca követ.

Letették az alapkövét a VIDEOTON EAS Kft. új csarnokának

honlapra foto alapkoVideoton Holding 100%-os tulajdonában álló Videoton EAS Kft. (VEAS) új összeszerelő- és gyártócsarnokának az alapkövét december 12-én Székesfehérváron tették le Dr. Cser Palkovics András polgármester úr és Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár úr jelenlétében. A 20 ezer négyzetméteres új komplexum egy 5 milliárd forintos, saját forrásokból finanszírozott beruházás keretében épül fel, amit még egy mintegy 2,5 milliárd forintos technológiai fejlesztés is kiegészít a Fejér megyei központban. Az új épületben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, és korszerű irodák is kialakításra kerülnek.

Klambauer Csaba ügyvezető igazgató beszámolt arról is, hogy az új komplexumban jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítás közel félmilliárd forintból teljesen gépesítve lesz. Ezen kívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagoló sorokat telepítenek.
Véleménye szerint a beruházás jóvoltából a jelenlegi 70 millió eurós éves árbevételük 2019-re 100 millió euróra fog nőni, s további kb. 250 főnek teremt új munkahelyet.

A VEAS mellett a Videoton Autóelektronika Kft. is kinőtte jelenlegi gyártócsarnokait, így a régi épületben a fejlesztéssel felszabaduló szabad területen bővíteni tudja szerelési kapacitását. Ugyanakkor ez a beruházás így nemcsak a két cégnek adhat nagy lökést, hanem az egész vállalatcsoportnak, mivel a megszerzett üzletek összetettségük miatt más technológiákban is bővülést eredményezhetnek.

A fejlesztés várhatóan 2019 végére készül el, melynek révén a két elektronikai szereléssel foglalkozó tagvállalat még jobban meg tud felelni a megnövekedett piaci igényeknek mind kapacitás mind szolgáltatási színvonal tekintetében.

MÁR AZ AUTÓIPARNAK IS GYÁRT AKKUPAKKOT A VIDEOTON

automotivebatterypackA VIDEOTON háztartási kisgépek, ipari termékek valamint akkupakkok gyártására specializálódott leányvállalata immáron az autóipar számára is gyárt akkupakkot. A kaposvári tagvállalat egy német Tier-1-es autóipari beszállító számára szállít egy új, innovatív terméket. Ez a Li-Ion akkumulátorcsomag egy gépkocsikba beépülő e-call biztonsági rendszer részét képezi. A VIDEOTON nemcsak a mintagyártást végezte el, hanem a termékfejlesztés sikeréhez is jelentősen hozzájárult DfX szolgáltatásai révén. Ezen túlmenően a termék sorozatgyártásba vitelét is a kaposvári engineering csapat valósította meg teljes mértékben.

Mérnökeink a prototípust gyárthatóság és szerelhetőség szempontjából is több fejlesztő javaslattal egészítették ki, majd ezt követően megtervezték az akkumulátor csomag műanyagházát. Ennek során kihasználták 3D nyomtatójuk és  3D szkennerük termékoptimalizáláshoz nyújtott lehetőségeit is. A sorozatgyártáshoz tagvállalatunk gyártásfejlesztő mérnökei tervezték meg és építették meg a több szerelő automatából és teszterből álló szerelősort. Továbbá erre a projektre kifejlesztettek egy speciális nyomkövető rendszert is. A kaposvári tagvállalat ebben a gyártásban alkalmazott először lézerhegesztést, mint új technológiát.

A projekt sikeréhez az is jelentősen hozzájárult, hogy ki tudta használni a VIDEOTON vállaltcsoport integrált gyártási struktúráját. A vezérlő elektronikát az a VIDEOTON Autóelektronika Kft. szállítja be, amely teljes mértékben autóipari elektronikai termékek (szerelt NYÁK-ok, modulok) gyártására specializálódott. Számukra az ICT és funkcionális tesztelő berendezéseket a célgépek tervezésére és gyártására szakosodott VT-ASYST Kft. biztosította.

Kaposváron és Marcaliban a Videoton közel 300 fővel már csaknem 20 éve gyárt akkupakkokat a legkülönbözőbb piacok számára, úgy mint az általános felhasználású akkumulátorok, elektromos kéziszerszámok, elektromos kerékpárok, ipari alkalmazások, teljes körű gyártási és DfX szolgáltatást nyújtva vevői számára.